Tudi po 30 letih mrzle dvorane še vedno niso počivališče za Avtomobile

“Ko smo napisali to skladbo, si nikoli nismo mislili, da bomo pristali tu,” je v polni Linhartovi dvorani hrama kulture pred kitarsko-klaviaturskemu uvodu v klasiko Avtomobilov V mrzlih dvoranah nagovoril zbrane prvi glas skupine Marko Vuksanović.

30 let je spoštljiva doba. Lahko je doba, kjer glasbenika poganja le ena uspešnica, lahko je plodna doba, kjer glasba ne samo živi, marveč napreduje, a hkrati ostaja pristna. Tako kot je pri kolektivu iz Nove Gorice, katerega motor sta že od vsega začetka brata Marko in Mirko Vuksanović. 30 let po ustanovitvi nove skupine ostaja v bratih Vuksanović motor zgodovine, ki ga poganja sveža moč.

Časov, ko je Marko poleg mikrofona držal v svojih rokah še baskitaro in so ga spremljali poleg brata šeMitja Mokrin na saksofonu, Valter Simončič na bobnih in Roman Nussdorfer na kitari, več ni. A melanholija, novi val in evolucija poprocka slovenske glasbe 80. let prejšnjega stoletja (in hkrati tudi nekdanje skupne republike) je preživela.

“Gre za neke nove Avtomobile. Na tej plošči se pojavljata kar dva nova glasbenika. No,
kitarist Boštjan Andrejc – Bushy je sodeloval že na prejšnji plošči, ki je bila posneta v živo. Je pa to njegovo prvo studijsko sodelovanje z nami in seveda tudi bobnar David Morgan je z nami prvič. Lahko govorimo o novem pomlajenem zvoku Avtomobilov. Po drugi strani pa nihče ne more iz naše kože. Tako da tudi mi – kot skupina – imamo neko rdečo nit skozi vsa ta leta in ta nit je opazna, kar je prav. Po tem smo prepoznavni,”
 je v pogovoru za MMC zatrdil Marko.”

Celoten članek (beri dalje):
www.rtvslo.si/zabava/glasba/foto-in-video-tudi-po-30-letih-mrzle-dvorane-se-vedno-niso-pocivalisce-za-avtomobile/292978
Avtor: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_1 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_2 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_3 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_4 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_5 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_6 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_7 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_8 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_9 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_10 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_11 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_12 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_13 Foto_MMC_RTV_SLO_Jani Ugrin_14