Daleč

2016 – Avtomobili – Daleč (LP in CD)
Nove skladbe skupine Avtomobili.

Skladbe

Stran A:
1. Stopinje v snegu (3:47)
2. Daleč (4:04)
3. Mladost (6:26)
4. Na sever (4:01)
5. Vrni me (4:09)
Stran B:
1. Reka (3:46)
2. Če si rojen (4:43)
3. Vedel si (5:37)
4. Pekel v raju (3:01)
5. Ni več umika (4:44)

Tehnika

Glasba: Mirko Vuksanović 1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Boštjan Andrejc – Bushy 4
Besedila: Marko Vuksanović
Priredbe: Avtomobili
Produkcija: Mirko Vuksanović David Šuligoj

Snemano: Studio Hendrix Radio Koper – bobni, pozavna, trobenta, saxofon, Steinway klavir, akustične kitare
Tonski mojster: Drago Hrvatin
Studio Sonus – električne kitare, mandolina, banjo, klaviature, vsi vokali, bas kitara, mix in mastering
Tonski mojster: David Šuligoj
Studio Feedback Tolmin – Hammond orgle Tonski mojster: Andrej Maver
Studio ∞ – violina
Tonski mojster: Rok Golob
Studio 15 RTVSLO – Vynil mastering Tonski mojster: Miro Prljača
Oblikovanje in fotografije: Jasna Vuksanović

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Video

Daleč

Skozi leta so Avtomobili vsekakor obdržali svoj edinstveni zvok in glasbeni potencial. Novogoriška skupina aktivno deluje že 34 let in velja za eno od najbolj kultnih glasbenih skupin v Sloveniji. Vso ustvarjalno energijo so v zadnjih letih usmerili v nastajanje nove plošče, ki je prav gotovo nekaj posebnega. Delo na plošči se je začelo že pred dvemi leti z željo, da bi nova glasba odražala kreativni in izvajalski potencial skupine znotraj okvirov, ki so zanjo značilni. Podoba skladb naj bi se izoblikovala v prostoru za vaje, odražala naj bi zvok, ki ga imajo v živo – brez velikih produkcijskih prijemov v studiu. Končni izdelek kaže, da je bil namen dosežen.

Zadnji album Pozna pomlad je izšel leta 2012, zato fantje že nestrpno in navdušeno čakajo, predstavitev novih skladb z albuma Daleč. Doslej sta izšla že 2 singla. Zimsko obarvani Stopinje v snegu o želji, da se naša dejanja in življenja ne bi stopila kot stopinje v snegu in da bi za sabo puščali pozitivne sledi, je izšel že v začetku leta. Lahkotnejši Reka pa je po radijskih lestvicah plezal v zgodnjem poletju. Skladba nam sporoča, da za vse sladkosti, čudeže in veselja, ki nam jih življenje ponuja, ne potrebujemo nujno velikih in globokih resnic. Fantje menijo, da gre za eno njihovih najbolj zrelih plošč, na kateri je čutiti organsko povezanost izvedbe, muziciranje pa je vedno podrejeno skladbi in njeni vsebini.

 

Diskografija

Avtomobili - Daleč Avtomobili-pozna-pomlad Avtomobili-klub_klubov Avtomobili-enakonocje Avtomobili-najvecji_zadetki Avtomobili-navaden_dan Avtomobili-drugi_svet Avtomobili-skozi_leta Avtomobili-mraz Avtomobili-krenimo Avtomobili-dugo_toplo_ljeto Avtomobili-mjesec_je_opet_pun