Avtomobili zapeljali tudi v Zlati zob

rockline-avtomobili-2014Vednozeleni Avtomobili na enem redkih letošnjih koncertnih pojavljanj in sredi slovenske prestolnice. Obvezno ogleda! Po tradicionalnem aprilskem koncertu, ki ga Avtomobili izvajajo že vrsto let v sklopu vsakoletnega Ortofesta v Orto baru, je pravzaprav napovedani koncertni nastop skupine v Zlatem zobu pomenil za Avtomobile komaj drugi letošnji ljubljanski koncert.

Prostor, kjer fantje do tega dne še niso nastopali, se lahko pohvali s prostranim prizoriščem odličnih akustičnih karakteristik, kar je pisano na kožo artistični finomehaniki glasbenega dosjeja te legendarne novogoriške skupine, ki velja za eno najbolj posebnih, a tudi najbolj cenjenih ter za slovensko glasbeno sceno historično najpomembnejših.

Prav ta znameniti in hipoma prepoznavni glasbeni dosje velja za eno največjih draži uživanja glasbe skupine Avtomobili. Obisk prizorišča je bil odličen in mize v dvorani do konca zapolnjene. Bend je krenil nekje ob pol devetih zvečer na oder. Avtomobili so izvedli v Zlatem zobu skoraj identično set listo, kot so jo zaigrali že na letošnjem Ortofestu! Pravzaprav so z njenega repa premaknili buditeljski single aktualnega albuma »Pozna pomlad« z naslovom Poslušaj v sam uvod koncerta ter tako z njim odprli nov koncertni šov.

Celoten članek (beri dalje):
www.rockline.si/podrobnosti-reportaze/avtomobili-zapeljali-tudi-v-zlati-zob-2014-7801
Avtor: Aleš Podbrežnik
Foto: Aleš Podbrežnik