Naslednje postajališče Avtomobilov: Orto fest!

“Ker sem se del prve polovice meseca podil po drugih koncih Evrope, sem popolnoma pozabil, da se v ljubljanskem Orto baru že od začetka aprila odvija Orto fest – edini pravi klubski glasbeni festival na naših tleh. Ta je medtem zakorakal v drugo polovico, zadnji čas, da ga naposled obiščem tudi sam. Razlog je bil več kot primeren: koncertni nastop legendarnih Avtomobilov, njihov prvi izven domače primorske regije v aktualnem koledarskem letu.

Zakaj legendarnih? Ni jih veliko skupin v slovenskem glasbenem prostoru, ki nepretrgoma delujejo že več kot trideset let ter hkrati konstantno bogatijo svojo diskografijo. Čeprav so devetdeseta leta, ko so Avtomobili radijske hite nizale enega za drugim, že mimo, novogoriški glasbeniki vse od danes ostajajo samonikel artistični akt, brez katerih bi bil DNK slovenske glasbe brez dvoma siromašnejši.

Že štart kmalu po deseti uri zvečer, kar je glede na siceršnjo klubsko politiko Orto bara zgodaj, je pričal, da je pred nami prijeten večer maratonske časovnice, za piko na i nagrajen z nabito polnim klubskim prostorom v prvem nadstropju. V zadnjem delu kluba, kjer je bila gneča največja, ni bilo več prostora niti za buciko! Avtomobili so večer otvorili s skladbo novejšega emša Kaj si hotel in avditorij z učinkovito simbiozo popa in rocka popeljali na dvourno pot brez vmesnega postanka! V živo Avtomobili svoji glasbi predvsem zaradi zvena kitare Boštjana Andrejca – Bushija dodajo nekaj voltaže, tako da je poslušanje njihovega nastopa še intenzivnejša izkušnja, kot poslušanje katerega od njihovih ploščkov na domači zofi.”

Celoten članek (beri dalje):
www.rockline.si/podrobnosti-reportaze/naslednje-postajalisce-avtomobilov-orto-fest-2014-7088
Avtor: Aleš Podbrežnik / Jernej Vene
Foto: Rockline

avtomobili-orto1

avtomobili-orto2

avtomobili-orto3

avtomobili-orto4

avtomobili-orto5