Večerni postanek z godci in zborom

“Po petih letih so se v Koper vrnili v družbi gostov – Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem pod vodstvom Ambroža Čopija ter istrskih godcev Daria MarušićaRoka Kleva Ivančiča in Gorasta Radojeviča.

V treh desetletjih je zasedba, ki sta jo ustanovila Mirko in Marko Vuksanovič, izdala ducat plošč. Pozna pomlad je najnovejša – izšla je oktobra lani – in o njej lahko preberemo, da je precej trša od prejšnjih, zrela, predvsem pa rockovska. In vse našteto Avtomobili v 31. letu svojega delovanja tudi so. Vendar ne zgolj in samo to: v njihovem glasbenem ozvezdju še vedno mrgoli nešteto drobcev – od zadržane novovalovske melanholije do neposrednih dotikov funka. Predvsem pa so zasedba, ki je v svojem glasbenem izrazu in zvenu premišljena, iskrena in zvesta sebi. Čeprav bo morda slišati nekoliko paradoksalno, lahko razlog za njihovo dolgo glasbeno kilometrino iščemo prav v tem, da se niso podrejali trendom, niso hlepeli po medijski izpostavljenosti: delali so muziko in ostali samosvoji.”

Celoten članek (beri dalje):
www.primorske.si/Kultura/Vecerni-postanek-z-godci-in-zborom.aspx
Avtor: Maksimiljana Ipavec
Foto: Zdravko Primožič/FPA

avtomobili-foto_Zdravko_Pprimozic_fpa_2 avtomobili-foto_Zdravko_Pprimozic_fpa_3 avtomobili-foto_Zdravko_Pprimozic_fpa_4 avtomobili-foto_Zdravko_Pprimozic_fpa_5 avtomobili-foto_Zdravko_Pprimozic_fpa_6 avtomobili-foto_Zdravko_Pprimozic_fpa_7 avtomobili-foto_Zdravko_Pprimozic_fpa_8 avtomobili-foto_Zdravko_Pprimozic_fpa_1